Porsche Mission R

Da har jeg endelig lov til å si noe om hvordan det var å kjøre Porsches nye konseptracerbil, Mission R, med over 1000 hestekrefter. Som den eneste fra Skandinavia fikk jeg altså muligheten til å teste den elektriske racerbilen i Los Angeles i forrige uke, og det er den råeste bilen jeg noen gang har kjørt.

0-100 på under 2,5 sekunder er helt ubeskrivelig fort, og bilen forøvrig var lettkjørt og rask, selv gjennom de krappeste svingene. 1500 kg, firehjulstrekk, 1088 hk i kvalifiseringsmodus og 680 hk i løpsmodus er imponerende. Med 680 hk går bilen i tretti minutter, men det tar bare 15 minutter å lade opp 75% av batteriet.Noe av det mest overraskende var hvor høy lyden var inne i bilen, og det var omtrent som å kjøre en racerbil med en bensinmotor, bortsett fra at jeg her ikke trengte å gire. Også utenfra hørte man bilen godt, så det at elektrisk racing blir lydløst stemmer ikke i det hele tatt. Men det er en annen lyd enn hva man er vant til.

Men hva er egentlig viktigst? Bromming fra en bensinmotor, eller at vi kan bruke motorsport til å utvikle teknologi som gjør at utslippene fra transportsektoren går ned? Som jeg har sagt før, mener jeg motorsport er verdens mest miljøvennlige idrett, fordi det er den eneste idretten som utvikler teknologi som gjør at vi forurenser mindre. Dette gjør motorsport viktigere enn noensinne, og idrettens fremtid ser svært lys ut, mener jeg. Og for alle racerførere der ute som kommer til å kjøre en elektrisk racerbil i fremtiden; det er bare å glede seg, det kommer til å gå fortere enn før!

I forkant av Saudi Arabia Grand Prix skal vi vise et innslag på Viaplay om bilen, og se litt inn i krystallkula for hvordan Formel 1 skal bli mer bærekraftig.

Og allerede nå kan du lese en artikkel om bilen her:
https://www.elbil24.no/tester/det-raeste-jeg-noen-gang-har-kjort/74742281


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s