Comeback på Nürburgring

Etter seieren i TCR-klassen i det siste VLN-løpet på Nürburgring satte koronapandemien en stopper for løpene til Møller Bil Motorsport i 2020 og 2021. Men i år er vi tilbake, og i helgen kjørte jeg mitt første løp på Nürburgring på 2,5 år.

Mine teamkamerater kjørte et løp i april og ble nummer to, men da var jeg opptatt med Formel 1-kommentering. Men denne helgen var det ikke noe F1, og jeg kunne gjøre et aldri så lite comeback på Nürburgring, hvor jeg har kjørt 80 løp siden mitt første for tjue år siden.

Jeg var litt spent på hvordan det skulle være å kjøre på verdens råeste racerbane igjen, og det eneste løpet jeg har kjørt siden 2019 var et med en Lamborghini GT3 på Rudskogen i fjor, men det var nesten som jeg ikke hadde vært borte i det hele tatt. Jeg tok det litt roligere i de raskeste svingene, men ellers var ikke tempoet langt unna hva det var før.

Bilen fungerte imidlertid ikke bra denne helgen, og vi slet med fusking hele tiden. Jeg fikk til en ok runde på kvalifiseringen, som faktisk var min første hele runde på tørt på 2,5 år, og selv om jeg tok det rolig, hadde mye trafikk og en dobbel gulflaggsone, kjørte jeg inn til 09.10. Og det holdt faktisk til pole position i TCR, ettersom våre kun to konkurrenter fikk trøbbel – og mine teamkamerater ikke fikk noen frie runder.

I løpet slet vi fortsatt med bilen, så det var bare om å gjøre å fullføre, og det klarte vi på en andreplass i klassen.

Det beste med helgen var imidlertid at mine to døtre var med!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s